Haringtartaar met bosuitjes
In Den Haag, stad aan zee, is vis eten een 'must'. Verse vis, dagelijks aangevoerd in de haven van Scheveningen. Haagse badplaats, onder andere beroemd vanwege Vlaggetjesdag in juni. De dag dat de nieuwe haring binnengebracht wordt. Bij uitstek een tijd om dit recept te maken.
Lekkerder dan een taartje
Een ‘harinkje happen’ hoort echt bij een badplaats als Den Haag en Scheveningen. Wil je iets meer dan alleen haring dan volgt hieronder een echt ‘Schevenings recept’. Simpeler kan haast niet. Heerlijker ook niet.
Ingrediënten
Wat je nodig hebt voor 4 personen: 4 (nieuwe) haringen in kleine blokjes gesneden; 2 bosuitjes in fijne ringetjes gesneden; 4 eetlepels peterselie (fijngesneden); 1/2 eetlepel kleine kappertjes of anders klein snijden; 2 eetlepels mayonaise, peper en zout.
Bereiding
Meng de haring met de bosuitjes, de peterselie de kappertjes en de mayonaise en maak op smaak met peper en zout.
Verdeel het mengsel in 4 porties en doe ze in een ronde vorm (glaasje mag ook), iets aandrukken en de vorm verwijderen. Zo heb je gelijk een leuke presentatie op een bordje.
Serveer er warm stokbrood en roomboter bij. Eet smakelijk!